Under Computex 2021 bekräftade Intel två nya Tiger Lake-U processorer i form av Core i7-1195G7 och i5-1155G7. Nu har den förstnämnda testats i Geekbench och klår många nya stationära processorer i enkärnig prestanda.

När Intel under förra veckan avtäckte sina senaste två Tiger Lake-U processorer var det endast specifikationer och en handfull prestandasiffror från Intel själva som visades upp. Nu har en av de två processorer som visades upp hittats i databasen för den syntetiska testsviten Geekbench där den ger högpresterande stationära processorer en redig utmaning.

Det är processorn Core i7-1195G7 som har testats. Detta är Intels nya flaggskepp för processorserien och ska ta klockfrekvenser på upp till 5 GHz till ultratunna bärbara datorer.

Intel-processorn lyckades kamma hem en enkärnig poäng på mellan 1 662 och 1 700. I den del av testsviten som pressar samtliga processorkärnor landade processorn på 6 005 poäng. Detta innebär en enkärnig slutpoäng som i bästa fall klår hela AMD:s Ryzen 5000-serie av processorer. Dock med en marginal på tre poäng jämfört med Ryzen 9 5950X. Det innebär även en ökning på omkring 300 poäng jämfört med processorns föregångare Core i7-1185H7 och 1165G7.

Värt att påpeka är att detta är ett syntetiskt prestandatest och bör således inte ses som ett absolut svar på hur processorn står sig mot sina syskon eller konkurrensen till vardags. Enligt Intel ska det innan årsskiftet ha lanserats över 60 olika bärbara datorer baserade kring de två nya processorerna. Något som förhoppningsvis innebär att vi inte behöver vänta allt för länge på fler tester från andra än Intel själva.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid