Vad som sägs vara en skärmdump tagen från Futuremark visar vad som ska vara Intels kommande processormodell Core i7-10700K och listar denna med en imponerande turbofrekvens på 5,3 gigahertz.

Intel tionde generations Core-processorer går under namnet Comet Lake-S. Exakt när dessa kommer att hitta sin väg till konsumenter är i dagsläget något oklart. Spekulationer cirkulerar om en potentiell lansering under april 2020 men ingenting är i skrivande stund bekräftat. Detta har dock inte hindrat läckor från att ske.

I den senaste upplagan av ”Stämmer denna information?” har vi vad som sägs vara en skärmdump från Futuremark SystemInfo som delat av Twitter-användare Tum_Apisak. Här kan vi se lite information som antalet kärnor trådar, mängden cache och klockfrekvenser hos vad som ska vara kommande Core i7-10700K ur Comet Lake-S-familjen.

Enligt ovanstående bild kommer Core i7-10700K med åtta kärnor och 16 trådar med hjälp av HyperThreading vilket innebär totalt 16 megabyte (MB) L3 cache. Med andra ord tar den specifikationerna hos dagens flaggskepp, den omåttlig populära Core i9-9900K, till segmentet snäppet under Core i9.

Processormodellen listas med en klockfrekvens på 3,8 gigahertz (GHz) och en turbofrekvens på 5,3 GHz. Något som inte är helt förvånansvärt med tanke på det ökade TDP-värdet de kommande processorerna kommer med jämfört med Core 9000-serien. Det är dock en imponerande frekvens att hålla rakt ur kartong om skärmdumpen visar sig stämma.

Huruvida Intels kommande processorgeneration kan motverka den så kallade ”Ryzen-effekten” marknaden känt av under de senaste åren återstår att se. Däremot verkar det ”blå laget” inte vara redo att släppa taget om marknaden för högpresterande konsumentprocessorer riktigt ännu. Även om deras medel förlitar sig på den nu åldrande 14 nanometers tillverkningsprocessen.

I vanligt ordning rekommenderas det att obekräftad information som denna påstådda skärmdump tas med en nypa salt.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid