Small preview image

Intel har börjat publicera information om sina kommande LGA1155 och LGA1156 plattformar på sin Design Development Tool hemsida och däribland finns bland annat bilder på så kallade interposer boards som ska användas för att testa och felsöka de nya Core i5 plattformarna. Då det i princip är testprocessorer som används av produktutvecklare. Core i5 blir Intels mellansegments modell baserad på Nehalem-arkitekturen, där Core i7 redan tagit kommandot i prestandasegmentet.



Processorerna går under utvecklingsnamnen Lynnfield och Havendale där Intel bland annat begränsat minnesbandredden med en dubbelkanalig minneskontroller, jämfört med den trekanals modell som hittas i Core i7.


Även om processorerna kommer att halka efter Core i7 i prestanda har Core i5 en intressant funktion man inte hittar i toppmodellen, vissa av processormodellerna kommer nämligen att utrustas med en integrerad grafikkrets.



Interposer boards för LGA1155 och LGA1156


De första Havendale och Lynnfield plattformarna väntas dyka upp under tredje kvartalet 2009 så moderkortstillverkare och andra utvecklare har fortfarande tid på sig att testa sina produkter. På Intels hemsida finns det även information om den kommande Xeon-plattformen, LGA1567 som ska husera de nya 8-kärniga Beckton processorerna.



Interposer board för LGA1567


Källa: PCGH

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid