Small preview image

Processortillverkaren Intel kommer under fjärde kvartalet att lansera sina första 32nm tillverkade processorer i sin Westmere-familj. De nya processorerna kommer att lanseras med en ny styrkrets, Intel P55, som använder sig av den nya LGA1156 sockeln. Skillnaden med Intels P55-styrkrets är att moderkort baserade på denna krets inte har någon klassisk nordbrygga. Eftersom Intel kommer att integrera den mesta funktionaliteten i själva processorn, allt från minneskontroller till grafikkrets, är det bara en sydbrygga som krävs på själva moderkortet.



Den tyska hårdvarusajten PCGames Hardware lyckades smita in två dagar tidigare på Cebit mässan och väl där fick man tag på Intel P55-baserade moderkort från både ASUS och MSI.



MSI G7P55-DC


ASUS P7U och P7U Pro har precis som MSI DC-G7P55 fyra DDR3-minnesplatser, som passar ypperligt med 32nm processorernas integrerade tvåkanals minneskontroller. Eftersom Core i5 processorerna även kommer husera en integrerad grafikkrets hittar vi både DVI-D och VGA utgångar i I/O panelen på MSI-kortet, ASUS-kortet verkar inte kommit fullt så långt i utvecklingen då det saknas en del utgångar.



MSI G7P55-DC



ASUS P7U Pro


Källa: PCGamesHardware

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments