Inför lanseringen av Intels tionde generations bärbara Core-processorer har nu vad som sägs vara testresultat för kommande Core i5-10300H hittats sin väg ut på internet.

Inför lanseringen av Intels kommande processorer för bärbara datorer ska nu testresultatet för en kommande Core i5-modell som körts i Cinebench R20 ha hittat sin väg ut på internet. Mer specifikt rör det sig om processormodellen Core i5-10300H baserad på den kommande Comet Lake-H-serien.

Comet Lake-H baseras inte på Intels 10 nanometers (nm) tillverkningsprocess utan här handlar det om välkända 14 nm++. Den processormodell som ska ha körts genom Cinebench R20 kommer utrustat med fyra processorkärnor och åtta trådar. Processorkärnorna kommer enligt LaptopMedia med en klockfrekvens på 2,5 gigahertz (GHz) och en maximal turbofrekvens på 4,3 GHz. Detta tillsammans med åtta megabyte cache, TDP-värde på 45 watt och stöd för DDR-3200 internminne.

Enligt hemsidan ska Intels kommande enheter baserade på 14nm++ nyttja samma integrerade grafikkrets som tidigare generationer i för av UHD 630.

Core i5-10300H i Cinebench R20

Nu till de testresultat LaptopMedia säger sig ha nåt med en bärbar dator utrustad med den tidigare nämnda processorenheten. I Cinebench R20 ska den kommande processorn ha nåt 1 924 poäng. Detta jämförs sedan med dagens Core i5-9300H som lyckas kamma hem 1 730 poäng.

Core i5-10300H

Kort och gott visar LaptopMedias test en prestandaökning på elva procent i just Cinebench R20. Detta kan förklaras med den nyare processorns maximala klockfrekvens som lägger sig 200 megahertz över Core i5-9300H. Även stödet för högre klockfrekvenser på internminnet kan komma att bidra till en märkbar prestandaskillnad. Däremot listar inte hemsidan några exakta specifikationer för den bärbara datorn som testet utförts på förutom processormodellen.

I sedvanlig ordning rekommenderas en nypa salt tillsammans med testresultat som sägs komma från produkter som ännu inte är tillgängliga för allmänheten.

Bildkälla: HotHardware

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
n0pax Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
n0pax
Medlem
n0pax

Personligen så blir det Amd nästa gång eller om intel börjar med ny tillverkningsteknik. Uppgraderar dock först om 3 år så det bör komma ut något roligt

n0pax
Medlem
n0pax

Eran kontaktlänk är bruten (broken) för tips.
Tänkte ni kunde skriva lite om detta
https://news.blizzard.com/en-us/warcraft3/23292093/warcraft-iii-reforged-is-now-live