Small preview image

De senaste åren har fullutrustade moderkort allt som ofta dykt upp i även i mindre förpackningar. Med Intels integrerade Clarkdale processorer är intresset större än någonsin och flera tillverkare radar nu upp micro-ATX baserade moderkort. Vi har redan presenterat modeller från tillverkarna Biostar och MSI men nu har det dykt upp bilder och specifikationer från en handfull andra kort.  Från tunga namn som ASUS, Gigabyte och ASRock.



ASUS kommer som väntat bjuda på en hel armé av moderkortsmodeller baserade på Intels H55 och H57 styrkretsar där fler av dem kommer att levereras i micro-ATX format. Två av dessa är ASUS P7H55-M Pro som utöver stöd för 32nm processorer även kommer med fyra DDR3-minnesplatser, en PCIe x16 slot, 12 USB 2.0 utgångar samt både digitala och analoga videoutgångar.



Gigabyte GA-H57-USB3 är då en något mer välutrustad modell som med dubbla PCIe x16 platser och USB 3.0 stöd ger ytterligare möjligheter. Andra trevliga funktioner är en 8-kanals ljudkrets, eSATA-utgångar och tre olika digitala bildutångar, DVI, HDMI och DisplayPort. Kortet har även Gigabytes Ultra Durable 3 konstruktion med extra kopparlager för bättre överklockningspotential.



ASrock har också ett flertal kort på väg för Clarkdale och minst två av dessa kommer i mATX-formatet. ASRock H55M Pro och H55M där det förstnämnda kortet har fyra DDR3-minnesplatser, fler SATA-portar och Firewire-stöd, något den något mindre modellen inte kan bjuda på. Båda korten har annars dubbla PCIe x16 platser, eSATA-portar och 8-kanals ljudkretsar.



Mer information om korten lär vi få under början av nästa år när Clarkdale-familjen med styrkretsar anländer på marknaden.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid