Intels kommande Core i3-12100 har nu dykt upp i tidiga tester och AMD:s instegssegment som inte uppdaterats på länge får en hel del stryk.

Intels kommande instegsprocessor Core i3-12100 kommer att erbjuda fyra Golden Cove-kärnor med HyperThreading för totalt åtta trådar. Detta tillsammans med en klockfrekvens på 3,3 GHz och en turbofrekvens som sträcker sig upp till 4,3 GHz. Andra specifikationer inkluderar 1,25 MB L2 cache per kärna, totalt 12 MB L3 cache och integrerad Xe LP-grafik.

Xfastest ska ha lagt vantarna på ett ingenjörsexemplar av denna kommande processor och kört enheter i en rad olika testsviter. Resultaten är en bekväm ledning för Intel mot AMD:s Zen 2-baserade instegsmodeller.

Sett till prestandaresultaten lägger sig Intels processor omkring 15 procent framför AMD-enheter i PCMark. I Cinebench R23 vinner den med 26 procent i den flerkärniga delen och 27 procent i den enkärniga delen. När processorerna testade med PugetBench för Adobe Premiere Pro var prestandaskillnaden ännu större. Här lyckades Core i3-12100 klå sina utmana med omkring 50 procent i exporteringsprestanda.

Utöver syntetiska tester kunde Intels processor erbjuda 8,5 procent bättre prestanda i Counter Strike: Global Offensive. Något som kan peka mot att Core i3-12100 kan bli ett alternativ värt att ta en titt på om e-sport är ett stort fokus.

Det är värt att ha i åtanke att de prestandasiffror som kommit ut baseras på ett ingenjörsexemplar. Alltså inte en fullt färdigställd processor redo för butikerna. Intel förväntas lansera Core i3-12100 någon gång under 2022 års första kvartal.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid