Small preview image

Core 2 Quadro ser nu ut att bli det talande namnet på Intels kommande processorserie som vi i nuläget känner under dess utvecklingsnamn Kentsfield. Processorserien använder sig av fyra Core-baserade processorkärnor och att Intel skulle välja att döpa processorerna till Core 2 Quadro känns mer eller mindre väntat. Den första modellen som dyker upp kommer vara en Extreme-modell och kommer lanseras under benämningen – Core 2 Extreme QX6700. Denna riktigt extrema processor kommer enligt flera olika källor lanseras i mitten av november månad och det med en klockfrekvens på 2.66GHz.



Detta kommer bli Intels nya flaggskepp på gamingmarknaden och kommer tampas med AMDs Athlon 64 FX-64 processor som även den ska lanseras under fjärde kvartalet med en klockfrekvens på 3.0GHz.


Nästa quad-core processor för den stationära marknaden kommer lanseras i första kvartalet 2007 och det under namnet Core 2 Quadro Q6600 som ska arbeta i 2.4GHz med 2x4MB L2-cache och en processorbuss på 1066MHz.


Core 2 Quadro processorerna ska fungera bra på Intels 975X och P965 styrkretsar men moderkort kan behöva smärre ändringar i sina spänningsdelar för att leverera rätt spänning till Intels nya processormodeller.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments