Intels Xeon-processorer baserade på 10 nanometers Ice Lake och 14 nanometers Cooper Lake har nu listats i en presentationsbild från Asus och under 2020 kommer upp till 48 kärnor per sockel och TDP-värden på upp till 300 watt.

Under en presentation av Asus visades en bild som listar Intels kommande Xeon-generation upp. Här kan vi se Ice Lake-baserade processorer på 10 nanometers (nm) tillverkningsteknik och Cooper Lake-baserade processorer på 14 nm som ska leva sida vid sida under nästa år.

Cooper Lake Xeon – upp till 48 kärnor, 300 W TDP

Först ut blir de Xeon-enheter som baseras på arkitekturen Cooper Lake och åldrande 14 nanometers tillverkningsteknik. Här ser vi ett lanseringsfönster under 2020 års andra kvartal. Cooper Lakes Xeon-processorer kommer att erbjuda upp till 48 kärnor, 96 trådar och TDP-värden på upp till 300 watt (W). Intel har även bekräftat en 56-kärnig Cooper Lake-processor. Denna omnämns dock inte i bilden från Asus och kan komma att lanseras vid ett senare tillfälle. Alternativt kan denna bli en del av Cooper Lake-AP-serien med flera processorkretsar på samma kretskort istället för en monolitisk processorkrets.

Här listas minneskompatibiliteten som åtta kanalers DDR4-minne med hastigheter på upp till 3 200 megahertz (MHz). Sett till PCI Express-kanaler rör det sig här om upp till 64 PCI Express 3.0-kanaler.

Ice Lake Xeon – upp till 38 kärnor, 270 W TDP

Även Ice Lake-baserade Xeon-processorer listas av Asus. Här är det nyare 10 nanometers tillverkningsteknik som gäller. Mer specifikt rör det sig om en förfinad version av 10 nanometers tillverkningsteknik som gjort debut under 2019. Processorserien kommer att erbjuda upp till 38 kärnor och 76 trådar per sockel. Här ser vi det maximala TDP-värdet för serien listas av Asus som 270 W.

Några av nyheterna Ice Lake Xeon kommer att erbjuda jämfört med Cooper Lake-enheterna är stöd för PCI Express 4.0 och stöd för andra generationens Intel Persistent Memory. Det rör sig fortfarande om upp till 64 PCI Express-banor och åtta kanaler DDR4-minne vid 3 200 MHz.

Dessa Ice Lake Xeon-processorer kommer även att bygga runt den nya kretsarkitekturen Sunny Cove som erbjuder upp till 18 fler instruktioner per klockcykel (IPC) jämfört med Skylake-kärnarkitekturen från 2015 som Cooper Lake nyttjar.

Asus listar starten för dessa Ice Lake-processorers tillgänglighet som det tredje kvartalet nästa år.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Uky Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Uky
Gäst
Uky

…Man kan ju fundera på om Intel kommer på idén att släppa en ”konsument”-CPU för socket typ ”I10”