Small preview image

Cooler Master har nyligen lanserat en ny processorkylare på marknaden som helt klart sticker ut från mängden. Kylaren som går under namnet V10 200+W Hybrid T.E.C. cooler använder sig av en bastant aluminiumfläns med kopparbas där värmen leds från basen till flänsarna med hela 10 heatpipes. De något överdrivna specifikationerna kommer av en mycket specifik anledning. Kylaren använder sig av ett peltierelement för att optimera kylningen av processorn, med en effekt på 70W ska peltierelementet ge arbetstemperatur på mellan 25-70°C.



Som namnet antyder ska kylaren hantera en värmeeffekt på hela 200W och borde med andra ord klara av de allra hetaste processorer, även ordentligt överklockade. Med två 120mm fläktar som håller de två uppsättningarna av kylflänsar svala ser det i alla fall lovande ut på pappret.



På TweakTown har man publicerat ett test av denna massiva processorkylare som mer liknar ett rymdskepp än en vanlig CPU-kylare. Tyvärr presterar kylaren inte mycket bättre än vanliga högprestandakylare och peltierelementet verkar inte ge den effekt man kan hoppas då det bara skiljde på 3°C när man stängde av peltierelementet. För en processorkylare som kostar närmare 1400 kronor är det ganska svårsmält. Men Cooler Master får i alla fal plus i kanten för innovativt tänkande.


Läs hela testet på TweakTown.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid