Välkända tillverkaren av datortillbehör Cooler Master har nu sparkat igång en Kickstarter-kampanj för ”ControlPad” som blandar klassiska tangentbordsbrytare med analog signal och riktar sig till både gamers och professionella användare.

Att blanda klassiska mekaniska tangentbordsbrytare med möjligheten till analog signal blir mer och mer vanligt. Till exempel tog det inte lång tid innan tangentbordet Wooting One som erbjuder antingen digital eller analog signal blev finansierat via Kickstarter. Även mer etablerade tangentbordstillverkare har doppat sina tår i den analoga sjön genom att erbjuda brytare med möjlighet till analog signal på till exempel WASD-knapparna.

Den fördel som en analog signal har över en digital när det kommer till gaming till exempel är att medans en digital signal helt enkelt är 0% eller 100% kan en analog signal röra sig i hela spektrumet däremellan. Knappar med analoga signaler blir således tryckkänsliga och i ett spel där en karaktär vanligtvis skulle sätta av i full sprint när W trycks ner kan den istället kontrolleras till att smyga, gå, jogga eller sprinta.

Nu har Cooler Master dragit igång en Kickstarter-kampanj för vad som kallas för ”ControlPad”. Detta kan ses som ett tangentbord i miniatyrstorlek med 24 tryckkänsliga knappar.

Cooler Master riktar sig inte bara mot gamers med produkten. Enligt kampanjen ska ControlPad även vara ett användbart tillbehör för musikproduktion, filmredigering och även vara användbart inom medicinska områden.

I kampanjen nämner Cooler Master hur ControlPad använder sig av ”Aimpad”-teknik för att få till den analoga signalen. Tekniken fungerar på så vis att en infraröd LED placerad i brytaren reflekteras mot botten av tangenten. Hur mycket av detta infraröda ljus som sedan studsar tillbaka beror på hur pass nedtryckt tangenten är och den mängd ljus som studsas tillbaka läses sedan av och informationen omvandlas till en analog signal.

Utöver de 24 tryckkänsliga knapparna (en funktion som går att stänga av) finnes även två scroll-hjul längst upp på enheten och alla knappar är självklart utrustade med RGB-belysning.

Då Cooler Master inte bara riktar produkten mot gamers kommer den som backar projektet att få välja en extra uppsättning tangenter vars symboler representerar funktioner i olika program. Dessa inkluderar Photoshop, Premiere och Illustrator. Även en uppsättning tangenter för just gaming finns att välja till.

Hur väl Cooler Masters skapelse faktiskt presterar återstår att se. Den som är intresserad av att backa projektet har en chans att ta del av Cooler Masters ”Early Bird Special” som låter den som är snabb på bollen att få tag i en ControlPad för 55 dollar, eller cirka 490 svenska kronor + frakt och andra möjliga avgifter. Efter att dessa enheter sålts ökar priset till strax över 700 kronor för en ControlPad med Gateron-brytare.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid