Cooler Master MK850 kombinerar mekaniska brytare och IR-sensorer

0

Att innovera på tangentbordsmarknaden är en svår uppgift, men Cooler Master gör sitt yttersta med tangentbordet MK850 som kombinerar mekaniska brytare med IR-sensorer.

Cooler Master visar upp ett till synes inte jättespännande tangentbord under Computex 2018. Modellen går under namnet MK850 och har en ganska klassisk gaming-stil på sitt utseende.

Det är dock inte tangentbordet utseende som är det intressanta. Utan under tangenterna sitter det en uppsättning brytare som är något utöver det vanliga.

Tangentbordet kommer utrustat med Cherrys röda MX-brytare, men ett kluster av dessa brytare har även försetts med IR-sensorer. Dessa ska enligt Cooler Master ge en mer analog känsla och finare kontroll över rörelser i spel.

IR-sensorerna läser av de tangenter som de är placerade under och känner av hur långt dessa har tryckts in. Detta innebär att användare kommer att kunna få en mer precis kontroll över karaktärer och fordon i spel. Istället för att vara en normal brytare som endast skiftar mellan 0 och 100 kommer då IR-sensorerna bidra med en mer gamepad-liknande kontroll. Där användare beroende på hur långt man trycker ner en tangent kan bestämma om en karaktär ska gå eller springa. Eller om en bil ska sakta rulla framåt eller bränna gummi och köra full gas.

Det kostar dock att innovera och integrera nya tekniker. Något som kommer att märkas av på den prislapp som MK850 kommer att bära när det lanseras. Prislappen kommer enligt Cooler Master att ligga på omkring 2 200 kronor och lanseringen förväntas ske under årets fjärde kvartal.

NordicHardwares Computex-reportage presenteras i samarbete med MSI.

Fler videoreportage från Computex 2018

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid