Cooler Master lanserar nu den andra installationen av deras H500P-chassi, denna gång i form av modellen ”White Mesh” som kommer med nytt färgschema och en modifierad frontpanel.

Cooler Master expanderar chassifamiljen H500P, nu lanserar tillverkaren chassit H500P Mesh White som utöver ett vitt färgschema även har fått en ny, mer öppen frontpanel som öppnar upp för ytterligare luftflöde jämfört med originalmodellen vars front var täckt av en panel i akrylplast.

Den nya fronten har ett relativt grovt filter i metall istället för akrylplast, bakom det metalliska filtret finns ett ännu finare filter som förhoppningsvis ska stoppa damm från att komma in i systemet. Cooler Master hoppas att detta ska ge de två fläktarna på 200 millimeter (mm) som ockuperar chassits front tillräckligt med andrum för att kyla datorn.

Chassit i övrigt kommer med stöd för tre fläktar på 120 eller 140 mm i toppen, här kan användare annars montera ytterligare två 200 mm fläktar. Samma gäller för chassits front. I bakkant finns det plats för en fläkt på 120 eller 140 mm.

Moderkortsstöd listas som allt från mini-ITX upp till E-ATX och chassit har sju stycken expansionsplatser för instickskort. Det finns också två vertikala expansionsplatser där till exempel grafikkort kan monteras.

För luftkylning kan användare montera processorkylare med en höjd upp till 190 mm. Den som vill köra med vattenkylning kommer att kunna montera radiatorer på upp till 360 mm i både fronten och toppen. Värt att ha i åtanke dock är att toppen endast har 55 mm utrymme för radiatorlösningar innan det börjar inkräkta på moderkortets plats.

När det kommer till plats för lagringsenheter så finns det utrymme för två enheter på 3,5 tum i den medföljande hårddiskburen samt plats för två enheter på 2,5 tum bakom moderkortsplåten. Även hårddiskburen kan nyttjas för dessa enheter och då stiger maxantalet till fem stycken.

Priset för Cooler master H500P White Mesh kommer att landa på omkring 1 700 kronor.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid