Cooler Master har nyligen lanserat sitt senaste flaggskeppschassi Cosmos C700M som sägs ta modulär chassidesign till nästa nivå. Tillverkaren har även avtäckt två nya versioner av sin klassiska Hyper 212-kylare.

Cooler Master har nu förnyat två av sina klassiska produktserier. Företaget har nu lanserat sitt senaste chassi ur Cosmos-serien som enligt Cooler Master själva ska ta modularitet hos datorchassin till en ny nivå. Även den välrenommerade processorkylaren Hyper 212 har uppdaterats än en gång och lanseras ny i två nya varianter kallade Hyper 212 Black Edition och Hyper 212 RGB Black Edition.

Cooler Master Cosmos C700M

Nya modeller ur Cosmos-serien har dykt upp med jämna mellanrum sedan den första lanseringen under år 2007. Nu har Cooler Master Cosmos C700M tagit sin plats på marknaden. Det nya chassit är tillverkarens senaste flaggskeppsmodell och bokstaven ”M” i namnet står för ”Maker”, Cooler Masters mest påkostade produktsegment.

Chassit kommer med Cosmos-seriens typiska handtag och fötter i aluminium. Båda sidopanelerna består av härdat glas som formats för att även sträcka sig runt till chassits front. Även frontpanelen och toppanelen består av aluminium.

Chassits insida är där Maker-namnet ska vara i sitt esse. Användare kan välja att låta chassits interna layout vara ”traditionell” med moderkortsplåt, nätaggregat med tillhörande avskärmningsplåts och grafikkortsmontering där man förväntar sig att hitta dessa. Den som däremot vill prova på något som lär höja en del ögonbryn kan invertera moderkortsplåten och montera komponenterna upp-och-ner på ”fel sida”. Det går även till exempel att rotera moderkortsplåten 90 grader och låta moderkortets IO-panel och grafikkortets bildanslutningar peka rakt uppåt.

Cooler Master skickar även med en så kallad riser-kabel för grafikkort. Med detta samt den adapter som medföljer kan grafikkortet monteras vertikalt relativt till moderkortsplåten. Adaptern tillåter även grafikkortet att vinklas för att ge en snyggare estetik eller bättre kylning. Adaptern tillåter även grafikkortet att monteras vertikalt i chassits front, vilket innebär att det kan monteras precis innanför de frontmonterade fläktarna. Huruvida detta påverkar temperaturerna i chassit och för resterande komponenter återstår dock att se.

Sett till faktiska specifikationer för chassit handlar det om en vikt på 24 kilo, plats för processorkylare med en höjd på upp till 198 millimeter (mm) och 320 mm långa grafikkort om lagringsplatserna i fronten är ockuperade. Lämnas fronten tom kan upp till 490 mm långa grafikkort huseras i chassit. Chassits lagringskapacitet består av fyra platser för 2,5-tumsenheter. Även upp till fem extra 2,5 eller 3,5-tumsenheter kan monteras i chassits huvudkammare med hjälp av vaggor som monteras i de tidigare nämnda lagringsplatserna.

I fronten finns även en vagga för 5,25 tumsenheter. Denna kan även monteras bort och då kan användare trycka in radiatorer på upp till 420 mm i både chassits front och topp. När det kommer till luftkylning har chassit totalt nio platser för fläktar med en storlek på 120 eller 140 mm. Tre  fläktar i fronten, tre i toppen, en ensam fläkt i bakkant samt två som kan monteras i chassits botten med hjälp av en medföljande adapter.

IO-panelen i chassits front kommer bestyckad med fyra USB 3.0-anslutningar tillsammans med en USB 3.1 Typ-C. Även de klassiska kontakterna för ljudutgång samt ingång för mikrofon finns i fronten.

Cooler Master har lanserat C700M i USA, däremot återstår det att se när eller om vi kan komma att se chassit landa på svenska butikshyllor. I USA kommer chassit med en prislapp på 440 dollar. Detta översätts till cirka 4 000 kronor utan moms och andra avgifter inräknade.

Hyper 212 Black Edition & Hyper 212 RGB Black Edition

Cooler Master har även avtäckt de senaste varianterna av sin välkända processorkylare Hyper 212. De två nya modellerna går under namnen Hyper 212 Black Edition och Hyper 212 RGB Black Edition.

Som de två modellnamnen antyder handlar det om samma kylare, men ena varianten kommer utrustad med en RGB-belyst fläkt i form av en Cooler Master SF120R. Den variant som skippar RGB-belysningen kommer utrustad med en Silencio FP120-fläkt.

Kylaren i sig har fått en ganska väl behövd estetisk renovering. Från att ha kommit med nakna kopparrör och aluminiumflänsar kommer Hyper 212 Black Edition-kylarna i, som namnen avslöjar, helsvarta utföranden. Det rör sig dock fortfarande om nickelpläterade kopparrör som för värme från processorerna upp till aluminiumflänsarna som sedan kyls ned av den medföljande fläkten.

De nya kylarvarianterna ska landa på butikshyllor den 20 oktober med en prislapp på omkring 450 kronor för RGB-modellen och cirka 350 kronor för den mer diskreta modellen. Detta utan svenska moms och andra avgifter inräknade

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid