Chassi- och kylartillverkaren Cooler Master har många års erfarenhet av avancerade kylningslösningar men deras senaste projekt är minst sagt utanför ramarna på vad  vi brukar se från tillverkaren. Cooler Master har nämligen publicerat en video där man kyler en AMD FX-8150 CPU med nougatkräm – närmare bestämt Nutella.

Det udda projektet kom upp i samband med internationella Nutella-dagen den 6:e februari och Cooler Master beslutade sig för att testa vilken värmeledningsförmåga som verkligen finns i den omåttligt populära nougatkrämen. Sagt och gjort applicerade man en klick Nutella på sin AMD-processor, istället för riktig kylpasta, och drog igång ett krävande belastningstest i Prime95.

Resultatet med den ganska strömhungriga AMD FX-processorn var ganska överraskande. Maxtemperaturen som uppnåddes var endast 50 grader celsius – riktigt svalt med tanke på belastningen och processorkretsen.

Innan ni nu springer ut och köper/köper mer Nutella inför datorbygget ska det samtidigt sägas att även om nougatkrämen kortsiktigt verkar fungera ganska väl som kylpasta är det inte direkt någon bra långvarig lösning. Nougatkrämen kommer efter den torkat tappa mycket av sin kylningsförmåga och risken att det påverkar smaken är nog också överhängande.

Även om vi kanske inte byter ut kylpastan i testabbet i första taget är vi alla fans av både Nutella och processorkylning så att de båda kan komma överrens, åtminstone på kort sikt, är i vår bok goda nyheter.

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
LoppanHBernd Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Bernd
Gäst
Bernd

finns en liten äldre klipp ifrån tyska PC Games Hardware där dem har testat även lite andra saker som Nivea, tandkräm och ketchup.
https://www.youtube.com/watch?v=1FV4ZX_0RFo

LoppanH
Medlem
LoppanH

Och jag som oroa mig när jag applicera Arctic Silver 5 på min nya kylning, jag känner att jag kan vara rätt så lugn efter att ha sett det här 🙂