Cooler Master sjösätter nu en ny chassiserie med modellen MasterCase SL600M där tillverkaren vill få en minimalistisk design med rena linjer att gå ihop med högt luftflöde och kylkapacitet.

I ett försök att blanda rena, minimalistiska linjer med högt luftflöde i ett datorchassi har Cooler Master nu introducerat MasterCase SL600M. Den nya produktseriens namn, SL, står för ”Sleek Design” och står för Cooler Masters försök att göra en mer minimalistisk och modern design.

Cooler Master har valt att haka på trenden med totalt avskärmade paneler som inte tillåter för några massiva mängder luft att ta sig förbi. Detta är något som oftast kommer hand i hand med värmeproblem på grund av undermåligt luftflöde. Dock försöker SL600M att åtgärda detta genom en annorlunda intern design. Cooler Master har i SL600M valt att montera nätaggregatet i fronten på chassit och trycka in två stycken 200 millimeter (mm) fläktar i chassits botten.

Cooler Master kallar detta för en ”skorstensdesign”. De två stora fläktarna i chassits botten tar in kall luft som sedan passerar datorkomponenterna på insidan innan den sedan skjuts ut ur chassit topp. Chassits toppanel kan även höjas för att tillåta mer luftflöde, eller plockas bort helt.

Övriga fläktplatser i chassit inkluderar tre 120, två 140 eller två 200 mm fläktar i toppen, tre 120 eller två 140 mm fläktar i fronten. Chassits botten kan även husera tre 120 eller två 140 mm fläktar om de två medföljande 200 mm-fläktarna plockas ur.

Sett till lagring finns det plats för fyra 3,5-tumsenheter och lika många 2,5-tumsenheter. De vaggor som huserar den större typen kan även användas för att montera den mindre sortens lagringsenheter.

En annan trend på chassimarknaden som fått större och större fotfäste är möjligheten att montera grafikkort i en vertikal position. Något som Cooler Master hakar på genom att tillåta användare att rotera monteringsplåten för PCI-enheter 90 grader. Detta ska enligt Cooler Master ge användare tillräckligt mycket utrymme för att montera två grafikkort vertikalt i chassit på samma gång. Att monteringsplåten kan roteras kan även komma att resultera i lägre grafikkortstemperaturer jämfört med andra chassin där de vertikala monteringsplatserna sitter närmare sidopanelen. Huruvida denna design och resterande design hos chassit tillåter för optimalt luftflöde eller ej återstår dock att se.

Cooler Master håller kvar vid trenden om sidopaneler i härdat glas. Däremot kommer chassit inte med någon form av förinstallerad RGB-belysning för att behålla den avskalade estetiken som tillverkaren siktat på.

Sett till anslutningar i chassits front handlar det om en USB 3.1 Gen 2 Typ-C, två USB 3.0, två USB 2.0 samt en PWM-fläktkontroller vid sidan av de traditionella 3,5 mm-kontakterna för hörlurar och mikrofoner. Sist men inte minst har vi dimensionerna för chassit som mäter in på 573 x 544 x 242 millimeter (höjd, djup, bredd).

Cooler Master SL600M förväntas bli tillgänglig på butikshyllor inom kort och prislappen förväntas hamna på lagom saftiga 2 169 kronor.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Linsi Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Linsi
Gäst
Linsi

coool