Även med en växande mobil marknad finns det intresse för att bygga och modifiera stationära datorer, med ett oerhört engagerat community. Chassitillverkaren Cooler Master drar nu igång en stor tävling i samarbete med andra aktörer där man kan tävla både modifierade och egenbyggda chassin.

Att modifiera datorchassin och bygga estetiskt och tekniskt tilltalande system är en konst som lever kvar, även om den inte är lika mycket i rampljuset som den en gång varit. För en datorentusiast är det dock en hobby där man får brukar få se väldigt kreativa lösningar och idéer kombineras med riktigt läcker hårdvara.

Cooler Master har nu dragit igång en årlig tävling, kallad 2013 Mod Contest, där deltagare kan modifiera tower-chassin och ha chans att vinna priser dels från Cooler Master själva och dels från bidragande tillverkare som Asus, Geil och Plextor.

Opprezzors_Annihilation_Squad_Masbuskado_Modding_scratch_build_ultimate_gaming_pc5

Förra årets vinnare i scratch build-kategorin

En särskilt intressant tävlingskategori är Scratch Build, som går ut på att bygga ett chassi från grunden. Förhoppningsvis kommer vi få se flera intressanta bidrag innan tävlingen är över, och de flesta bidrag brukar ackompanjeras med byggloggar i Cooler Masters forum. Vinnarna utses delvis av en jury från Cooler Master och delvis genom en omröstning.

Mer information om tävlingen och förra årets bidrag finns på Cooler Masters hemsida här. Evenemanget drar igång den 23 september.


Relaterade nyheter

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
flopper Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
flopper
Medlem
flopper

synd man har tummen mitt i handen.