Small preview imageDag två och tre bjöd på en del blandade upplevelser. En del saker vi hört om sedan länge t.ex. ASUS A8N-SLI Premium och nVidia’s G70 har fått lite mer publicitet. Bilderna på G70 Anandtech valt att publicera visar ett kort som är identiskt med det vi såg i HardwareZones förhandstitt. Dock har det rapporterats en del om brist på Crossfire-moderkort vilket visat sig vara något felaktigt då nu ganska många tillverkare visat upp kort både för Intel och för AMD. Förutom ATis egna hade även ASUS, DFI, Gigabyte, Sapphire, HIS och ECS färdiga kort att visa upp.

Shuttle fortsätter sin satsning på SFFs med nya komponenter i redan beprövade chassin, men även en del nya chassin också. Man visade upp lösningar med Intels nya i945-chipset, men även SFFs för Intels Pentium M. De verkar dock få konkurrens av ett fräsht namn för oss i Europa: Biostar. De satsade stort på just SFF och hade dedikerat ett helt rum för deras nya, kommande SFF-lösningar.


PowerColor, också kända som C.P. Technologies, fortsätter sin hårdsatsning på ATi-baserade grafik-kort. De visade upp en hel rad med kort och däribland ett passivt kylt X800XL, vilket enligt oss låter väldigt bra då man kan få ett kort som är så gott som top of the line och ändå ha en tyst dator. De visade även upp ett moderkort baserat på ATis kretsar, dock snik-varianten utan Crossfire, men det är nog bara en fråga om tid innan vi ser ett sådant också.


Värt att notera kan vara att Zalman väljer att följa upp sin Reserator, dock är det endast en mindre uppgradering tyvärr. Exakt vad som skiljer är dock oklart.


Ännu sak som förvånar något är hur många moderkortstillverkare nu växlat åsikt och faktiskt börjat göra moderkort enligt BTX-standarden. BTX har minst sagt fått ett kyligt mottagande men nu under Computex kunde man se BTX-kort hos nästan alla större tillverkare.


Albatron visade upp sitt ATOP-kortet som ska vara tänkt för dom som vill uppgradera sitt moderkort till PCI-E men behålla sitt gamla AGP-grafikkort. Kortet testas dock fortfarande och om/när kortet kommer ut i handeln är ej bestämt.


 :: Anandtech dag 2 :: Anandtech dag 3 ::

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid