Den rådande pandemin har ställt till det för de allra flesta och trots att arrangörerna för Computex 2020 hade hoppats på att läget hade varit tillräckligt under kontroll framåt slutet av sommaren för att låta mässan gå av stapeln har den nu officiellt ställts in.

Den nuvarande situationen med Covid-19 som har ett järngrepp om världen har ställt till det för i princip alla stora mässor, teknikinriktade eller ej. CES 2020 gick av stapeln som planerat under januari månad. Sedan dess har det dock varit den ena inställda mässan efter den andra när världen försöker få övertaget mot coronaviruset.

Arrangörerna av den årliga Computex-mässan i Taipei var i februari fortsatt positiva till att evenemanget skulle gå av stapeln som planerat mellan den 2 och 6 juni 2020. Däremot fick mässan under mars månad skjutas upp och kortas ned till att hållas mellan den 28 och 30 september istället. Något som även det har visat sig vara lite väl mycket önsketänkande.

Mässans arrangörer TAITRA har nu gått ut med att Computex 2020 har officiellt ställts in. Rättare sagt skriver arrangörerna att det hela har flyttats till nästa år. Något som i grund och botten egentligen blir den (förmodligen) planerade mässan Computex 2021.

Det nya datumet för ”årets mässa” blir således den 1 till den 5 juni nästa år. Huruvida världssituationen har lyckats åtgärdas till dess är något som återstår att se. Under tiden har vi många onlinebaserade evenemang som hålls, senast var det Sonys ”Future of Gaming” där den kommande spelkonsolen Playstation 5 officiellt avtäcktes.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid