Command & Conquer är en spelserie som har en speciellt plats i hjärtat hos många gamers, i samband med att spelserien firar 25 år planerar Electronic Arts på att göra något speciellt, kanske släppa de gamla spelen i nya skrudar på PC.

Jim Vessella från Electronic Arts (EA) har via internetforumet Reddit förklarat hur EA är intresserade av att återvända till spelserien Command & Conquer på PC. Vessella förklarar i sitt foruminlägg hur han jobbat på flera av de tidigare spelen i serien och känner lika mycket passion för den som många gamers runtom i världen gör.

I inlägget nämner Vessella hur EA vill göra något speciellt med Command & Conquer för att fira att det snart är 25 år sedan serien gjorde sin debut. Dock har det inte fastställts exakt hur detta firande ska gå till och Vessella ber om spelares åsikter.

Ett ämne som snabbt dök upp i Reddit-tråden tog upp mikrotransaktioner i dessa möjliga nyversioner av de gamla spelen. Just mikrotransaktioner är något som EA har mottagit extremt mycket negativ kritik för under den senaste tiden. Företagets vilja att ha med dessa i vad som verkar vara så många spel som möjligt har även resulterat i att EA kan få problem med lagen.

Vessella ger dock ett lugnande svar och bekräftar att inga mikrotransaktioner skulle hitta sin väg in i en möjlig omarbetad version av något av de äldre spelen. Andra forumanvändare har även uttryckt oro för att möjliga lootlådor, krav på internetanslutning för att starta spelen eller nedladdningsbart innehåll som lägger till nya arméer eller liknande för en summa pengar.

Vad EA bestämmer sig för att knåpa ihop inför spelseriens kommande jubileum återstår att se. Just nu är det upp till gamers att göra sin röst hörd och låta EA veta vad som efterfrågas och vad som absolut inte vill ses i ett möjligt kommande spel.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid