Com Hem visar Play VR – Ett virtuellt vardagsrum för TV-tittare

Bjud in polarna på TV-kväll utan risk för chipsrester i soffan

0

Com Hem satsar på VR och visar nu upp en TV-plattform där användare får ett eget virtuellt vardagsrum att hänga i medan man väljer bland sina TV-program.

Bredbands- och TV-leverantören Com Hem gör sitt för att rida vidare på VR-vågen och presenterar ett nytt TV-plattformskoncept – Com Hem Play VR. Med hjälp av ett par VR-glasögon ska TV-användare kunna flytta in i ett virtuellt vardagsrum där man i 360-grader kan både mysa i sin virtuella soffa och välja mellan sina olika TV-program. Com Hem skriver även att Play VR ska kunna användas för att bjuda in kompisar i den virtuella TV-soffan och menar att satsningen på VR är ett naturligt led i företagets och deras kanalbolags utveckling.

Stöd för HTC Vive och Oculus Rift

Com Hem påpekar samtidigt att konceptet fortfarande är i utvecklingsstadie och att plattformen kommer att lanseras när tekniken är färdig för konsumenter. I dagsläget är Play VR utvecklat för VR-headseten HTC Vive samt Oculus Rift.

”Vi vet att några kanalbolag har sagt att de ska börjat producera material i VR, men än så länge finns det inte så mycket innehåll. Den tekniska biten måste först lösas och det är därför vi gör det här nu och vi kommer fortsätta att testa”, avslutar Svalin Sahlman.

Com Hem som även är sponsor av Dreamhack Masters kommer att premiärvisa Play VR för deltagare på Dreamhack Summer 2016 mellan den 18-21 juni.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid