Företaget Colorful har visat upp sin kommande best, iGame GTX 1080 Kudan. Ett monster med vad som förmodligen är den tjockaste kylaren på ett 1080 hittills.

Colorful GTX 1080 Kudan kommer med den sedvanliga GP104 GPU:n, dock med en boostfrekvens på hela 1,93 Gigahertz (GHz) från fabrik. Med kortets massiva kylare så bör det inte vara några större problem att skrämma upp grafikprocessorn till eftertraktade 2 GHz eller mer med lite överklockning.

Kortets 8 Gigabyte med GDDR5X videominne förblir orört på standardfrekvensen 10 GHz. Men det finns ett speciellt BIOS för att få ut högre frekvenser ur även minnet.

GTX 1080 Kudan har en vattenkyld backplate

Ett grafikkort som tar upp hela fyra expansionsplatser i datorn är inte ofta något man ser på marknaden. Colorful har minst sagt varit kreativa vid designen av Kudan.

Även om kylanordningen i sig tar upp 3 expansionsplatser så kommer kortet med ett vattenblock istället för backplate. Något som ger kortet extra tjocklek och då tar upp hela 4 stycken expansionsplatser.

55181_11_colorfuls-new-slot-gtx-1080-features-9ghz-gpu-clock

Kortet har även en specialdesignad PCB och allting drivs av två stycken 8-pin PCIe kontakter. Ett minst sagt galet grafikkort.

Lanseringsdatumet för Colorful GTX 1080 Kudan förväntas bli någon gång mellan sent i december 2016 och tidiga januari 2017. Priset för denna monstrositet förväntas hamna på mellan 7 400 kronor och 8 800 kronor. Dock är det nog störst risk för att priset hamnar i den övre kanten.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Andreas Paulsson

Sjuk nostalgitrip. Kortet ser ut som fan, men tillverkaren har gjort något helt galet och utöver det vanliga. Lite som komponenternas vildavästern under tvåtusentalet.