Small preview imageOLED är här för att stanna och när de stora monitortillverkarna drar ut på mässor och liknande är det numera standard att man slår sig på bröstet för sina senaste OLED-skapelser. Vi har sett stora jättar som Sony och Samsung visa upp imponerande OLED-paneler tidigare, men oftast i mindre format. Sony har till och med en 11″ OLED-TV kallad XEL-1 ute till försäljning, men priset på över 20 000 kronor säger mycket om OLED-teknikens största nackdel. Utöver marknadsmässigt katastrofala priser är det dock inte mycket negativt vi kan hitta hos OLED-tekniken, en av dess största fördelar är att man kan skapa otroligt tunna skärmar vilket nu CMEL verkligen bevisat.

Under utställningen FPD International i Japan tidigare i veckan visade man nämligen upp en 25-tums OLED-skärm som har ett djup på mindre än 1mm (!). Med en upplösning av 1366×768 pixlar och 16.7 miljoner färger är det mäkta imponerande.


Det är inte den tunnaste OLED-skärmen, det är inte den största. Men det är utan tvekan den första skärmen med ”hushållsmått” som har denna otroligt tunna profil. Största problemet nu är väl att slimma alla kablar som ska dras till de kommande OLED-skärmarna, eller varför inte en 1mm tunn OLED-skärm med trådlös signalöverföring? Framtiden får utvisa hur det blir.


Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid