AMD Radeon HD 5550 är inte det snabbaste grafikkortet på marknaden men tillverkaren Club3D har nu lanserat en av de värre modellerna i form av sitt Club3D HD 5500 Overclocked Edition som både har spetsade frekvenser och en massiv 2GB minnesbuffert.

Grafikkortet som bygger kring AMDs Redwood GPU har en sparsam design med en liten slimmad kylare. Grafikkretsen som hittas under kylaren är som vanligt tillverkad i 40-nanometerteknik och huserar 320 stream processorer.

Club3D HD 5500 Overclocked Edition har en GPU-klockfrekvens på 650 MHz vilket är 100 MHz högre än AMDs referensmodell, och samma klockfrekvens som vi hittar på storebror Radeon HD 5570. Det 2GB stora GDDR3-minnet har en klockfrevens av 1 200 MHz vilket också borde bidra till ökad prestanda.

Club3D riktar sitt nya spetsade HD 5550 kort mot användare som vill ha ett budgetkort med ordentlig minnesbuffert, eller ett mer kompetent HTPC-kort med stöd för HDMI 1.3a och bitstreaming av Dolbt TrueHD och DTS-HD Master.

Pris och tillgänglighet är ännu oklart.

CGAX-55548IO

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
n1ntrance Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Pelle
Medlem
Pelle

2gb?
Har väldigt svårt o fatta varför grafiktillverkare slänger på så mycke minne på skruttkort. Antar det handlar om o lura folk.
Mer minne innebär ju inte att det nödvändigtvis blir snabbare =)

Andreas G
Medlem

Självklart!

Vart ska jag skicka den?