I oktober lanseras nästa installation i Civilization-serien, och i samarbete med AMD meddelar nu Firaxis att spelet kommer få fullt stöd för DirectX 12.

Firaxis, spelstudion bakom Civilization-serien, har sedan tidigare haft flera samarbeten med AMD i utvecklingen av sina spel och Civilization VI blir inget undantag. I ett nytt pressmeddelande meddelar AMD att man samarbetat med Firaxis för att ge fullt stöd för Microsofts nya lågnivå-API DirectX 12.

Stödet innebär dels lägre overhead och därmed potentiellt högre prestanda med grafikkort med stöd för tekniken, men även att spelet får fullt stöd för asynkrona beräkningar och även för Explicit Multi-Adapter, vilket innebär bättre stöd för spelande med flera grafikkort.

Implementationen av DirectX 12 bör rimligtvis även innebära motsvarande fördelar för spelare med Nvidia-grafikkort, men mycket tyder på att Civilization VI blir en tungt Radeon-optimerad titel. Mer information om systemkrav och andra funktioner bör dyka upp i takt med att vi närmar oss spelets lansering den 21 oktober.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid