Cirrus7 Nimbini är en minidator baserad på Intels kompakta NUC-plattform och använder sig av den senaste generationens Broadwell-processorer. Minidatorn som kan utrustas med Core i7-processor och en snabb M.2 SSD-enhet är samtidigt helt passivt kyld och får en chassidesign i slimmat format med rejäla kylflänsar för ljudlös drift.

Nimbini är en vidare utveckling av Cirrus7 computings tidigare minidatorer där man med designvinnande Nimbus visade att det går att bygga riktigt snygga och passivt kylda minidatorer. Med Nimbini har Cirrus7 satsat på Intels färska Broadwell-plattform med kraftfullare och energisnålare processorer.

Nimbini kommer att kunna utrustas med Intels 28 watts Broadwell-baserade Core M-processorer med Iris Graphics i7 grafik men om vi ska kika på lillebror Nimbus bör även ännu kraftfullare kretsar finns på tapeten när systemet väl dyker upp för beställning. Datorn utrustas framtill med dubbla USB 3.0 portar samt en ljudutgång, medan vi på baksidan hittar ytterligare två USB 3.0, två Minidisplayport, Gigabit Ethernet samt Wifi-antenner.

Chassi som även agerar kylfläns

Nimbini tillverkas kring en chassidesign med flera lager av aluminiumflänsar för att helt passivt kyla komponenterna i datorn. Standardmodellen mäter 150 x 150 x 87 millimeter och i denna version finns det plats för både en M.2 SSD samt en separat 2,5 tums enhet för den som vill utöka lagringskapaciteten. Systemet kommer att levereras med Ubuntu eller Windows förinstallerat men ska även säljas som ett DIY-paket där användaren själv får bygga sin minidator. Cirrus7 varnar dock för att den avancerade chassidesignen betyder att DIY-paketet består av över 90 olika delar.

Cirrus7 kommer även att lansera en tunnare modell av Nimbini som slopar stödet för 2,5-tums enhet samt en annan enhet med stöd för väggmontering. Företaget har inte avslöjat några priser för systemet men meddelar att Nimbini kommer gå att förboka inom den närmaste veckorna och skeppas till kunder i mitten av maj.

Källa: Cirrus7

Relaterade artiklar

Annons

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Rosenröd-Tjalve-svartlock Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Jesper Rasmusson
Medlem
Jesper Rasmusson

90 delar för hemmabygg-versionen!?
Intressant, behöver något som står vid TV:n så detta kan bli intressant bara för att se om alla delar tar slut när allt är klart.

Fast jag tror inte det ska vara några problem, det största problemet kommer när jag skruvar isär något och sen ska skruva ihop det igen.
Då blir det ALLTID lite material över, spelar ingen roll vad jag skruvar med 😀

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

Ser ju riktigt läcker ut! Om den bara hade 2 NIC så vore den perfekt för som brandvägg/router!

Rosenröd
Gäst
Rosenröd

Elakt snygg!