Small preview image

CinematographHD är vad vi vill kalla en släpbar dator men till skillnad från de flesta system som får denna stämpeln är det inte i negativ mening. Chassimoddaren och videoredigeraren Will Urbina bestämde sig för att det var för jobbigt att flytta med sig sin stationära dator när han efter en sommarsemester tröttnat på att släpa med sig sin huvudmaskin. Men en bärbar dator blir aldrig en fullgod ersättare till den stationära när det häller prestanda och användarvänlighet. Tanken var helt enkelt att skapa ett system som blev ett mellanting, vad vi alltså kallar en släpbar dator.



CinematographHD liknar de arbetsstationer vi sett från bland annat NextComputing och är en effektiv formfaktor för dem som vill ta med sig datorn men trots allt inte begränsas av prestandan. Detta är dock ett helt hemmasnickrat system som verkligen imponerar med sitt högkvalitativa bygge. Kanske mest imponerande är de två 22-tums monitorer som bakats in i chassit på ett mycket stilrent sett.



Vad som även imponerar är Urbinas videodagbok som visar hur datorn byggts från grunden, en 10 minuter lång video som givetvis publicerats i HD-format (något datorn är byggd för) och som vi utan tvekan rekommenderar er att titta på.



Videon går att hitta på vimeo.com och mer information om chassimodden går att hitta på modders-inc.com.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid