Samsungs senast skärm är inte till för vardagsrummet, utan för biosalongen. Med 34 fot på diagonalen ska Samsung Cinema Screen utmana storbildsprojektorer.

TV-tillverkare pressar löpande gränserna för storleken på moderna TV-apparater, både för de största modellerna och instegssortimentet. Alla TV-apparater som Samsung och dess konkurrenter idag erbjuder för konsumenter bleknar dock i jämförelse med ett nytt monster på hela 34 fot.

Cinema Screen tar hög ljusstyrka och HDR till biosalonger

Samsung har avtäckt Cinema Screen, som är en gigantisk LCD-skärm med 4K-upplösning vars diagonala storlek mäter strax över 10 meter. Det motsvarar cirka 408 tum, en storleksklass som i första hand används i biosalonger. Det innebär också en pixeltäthet på endast 10,8 pixlar per tum.

Cinema Screen utlovas vara uppåt tio gånger mer ljusstark än en vanlig bioprojektor, och får fullt stöd för HDR. Tanken är att den gigantiska skärmen ska ersätta bioprojektorer i mer påkostade salonger som vill kunna erbjuda bättre kontrast och dynamiskt omfång än vad som traditionellt går att åstadkomma med en projektor.

Prissättningen är fortfarande oklar, men vi vågar räkna med att Samsung Cinema Screen inte blir en billig investering. Räkna inte heller med att hitta den på hemmabioavdelningen i detaljhandeln.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

3
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
2 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Jon HolsteinBengt-Arne JohanssonRobert Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Robert
Medlem
Robert

Helt ärligt så borde en sådan stor professionell HDR skärm ha 8K upplösning, speciellt om jag ska gå och betala pengar för att se på film så kräver jag högsta möjliga bild kvalitet för mina pengar, annars kan jag lika gärna stanna hemma och kolla på min 4K oled skärm. Om biografer köper dessa skärmar idag kommer de inte uppgradera på länge förrän de mjölkat ur investeringen ordentligt vilket gör att de närmaste åren måste konkurrera mot 4K TV som deras kunder har hemma. 8K HDR skulle det vara ett mycket större argument i marknadsföringssyfte att få folk att gå… Läs hela »

Bengt-Arne Johansson
Medlem
Bengt-Arne Johansson

Eller varför inte direkt 16K med 43,2 pixtlar/tum, frågan är om det skulle göra så mycket på slutpriset. Såvida det nu inte är att dom kör med en diodmatris, något som pixteltätheten (eller avsaknad därav) kanske skvallrar om.
Man får ju beänka att dom inte precis kör med en blueray disk i biosalongen, det bör ju vara lite vassare utrustning 😉

Jon Holstein
Medlem
Jon Holstein

På det avståndet man sitter i en biograf, så är 10.8 pixlar per tum, faktiskt fullt tillräckligt för att man inte ska störa sig, möjligtvis kan det vara ett problem på dom främsta raderna, men då är nog nacken ett större problem. Viktigt att komma ihåg är att eftersom detta är en skärm, och inte en projektor med en digital panel, så kommer troligtvis avståndet mellan pixlarna vara avsevärt mindre, på själva ”duken”. Projiceringen förstorar ju upp mellanrummet från panelen som används i projektorn. Det finns nästan inga 8K filmkameror. Det finns dock en del som ligger över 4k men… Läs hela »