Small preview image

Chrome OS väntas anlända på PC-marknaden i skarp version någon gång under mitten av 2010. Googles operativsystem är specifikt utvecklat för mindre krävande datorer och Internetuppkopplade enheter. Primärt har Chrome OS sagts vara designat för netbooks och andra mindre kapabla bärbara datorer men nu har man på Chromium Projects hemsida visat upp bilder på hur en eventuell Chrome OS tablet skulle kunna se ut.



Tillsammans med ett flertal renderade bilder av en Chrome OS tablet har man lagt upp vissa höjdpunkter för UI-konceptet som visar bland annat olika tangentbordsutförande. Men även vänsterliggande flikar och hantering av flera fönster.




För att ytterligare visa vilka tankar och idéer man lekt med har Glen Murphy som är ansvarig för utvecklingen av Chrome OS användargränssnitt lagt upp en videodemonstration för hur en Chrome OS tablet skulle kunna fungera. Demonstrationen visar att man ser en tablet som ett vanligt skrivbord där man fritt kan flytta runt sina filer och applikationer, där man även drar full nytta av multi-touch funktionalitet.




 


Både bilder och video är givetvis rena konceptrenderingar, men visar att Google knappast kommer släppa Apple och Microsoft fria på tabletmarknaden.


Se fler bilder av Chrome OS tabletkonceptet på Chromium.org.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments