Enligt analytiker ska den globala PC-marknaden ha sett tillväxt för det fjärde kvartalet i rad och Chromebooks är en av de produkttyper som sett den absolut största tillväxten.

Enligt en rapport från Canalys ska PC-marknaden under det senaste ha vuxit med 53,1 procent jämfört med samma kvartal förra året. Detta inkluderar även försäljningen av surfplattor. Totalt ska 122,1 miljoner enheter ha skeppats till kunder.

Den produkttyp som ska ha fått det absolut största uppsvinget är Chromebooks. Antalet sålda Chromebooks ska ha ökat med hela 274,6 procent och det ska röra sig om totalt 12 miljoner sålda enheter under det första kvartalet.

Enligt rapporten är det HP som lett tillväxten med en ökning på 633,7 procent sålda enheter och ska nu ha hamnar över fyra miljoner sålda datorer. På andraplats hittar vi Lenovo med 3,1 miljoner sålda enheter och Acer, Samsung och Dell ligger på tredje respektive fjärde och femteplats. Samtliga med över en miljon sålda enheter.

Brian Lynch från Canalys menar att Chromebooks nu är en äkta mainstream-produkt. Det ska fortfarande röra sig om utbildningssektorn när det pratas om den största användaren av produkttypen. Dock ökar dess popularitet hos vanliga konsumenter stadigt.

Rapporten menar även att alla stora tillverkare av surfplattor såg en god tillväxt under det första kvartalet. Apple ska ha utökat sin ledning med en tillväxt på 50,3 procent och 15,2 miljoner sålda enheter. Detta ska enligt rapporten vara på grund av ett stort intresse för företaget senaste iPad Air-modell. Samsung ligger här på andraplats med åtta miljoner sålda enheter och Amazon samt Lenovo ska ha sett den största tillväxten på 197,9 respektive 133,5 procent. På femteplats hittar vi Huawei som trots en minskning på 27,9 procent tack vare att deras Honor-märke nu är en fristående entitet håller sig kvar på en av toppositionerna.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid