I en kommande version av Chrome blockeras allt ljud från oöppnade flikar. Den kommande funktionen kommer förhoppningsvis att stoppa annonser och hemsidor som spelar musik när en användare klickat på en länk men inte öppnat sidan ännu. Vi håller tummarna för att webbens mest irriterande egenskap äntligen kan försvinna.

Webben är bra på många sätt men den kan också vara väldigt irriterande. En av de mest irriterande sakerna som kan hända på webben är när en webbplats börjar spela ljud och man inte har någon aning om från vilken flik ljudet kommer ifrån. I en kommande version av Chrome ska detta problem lösas. I dev-versionen av Chrome 46 testas nu en funktion som ser till att inget ljud spelas från en flik som en användare inte har öppnat.

Ljudet börjar spela när fliken öppnas

Den nya funktionen gör det fortfarande möjligt att spela ljud i bakgrunden. En användare som exempelvis öppnar en länk som leder till Youtube men som inte har fliken öppen i förgrunden, kommer inte att höra något ljud från videon. När användaren öppnar fliken kommer dock ljudet att börja spela och fortsätta att spela tills användaren stänger fliken eller stoppar videon. Ljudet kommer alltså fortsätta spela även när användaren öppnar en annan flik, om ljudet börjat spela när fliken var öppen.

Eftersom funktionen testas just nu kommer det troligen ta några månader tills den blir officiellt tillgänglig för alla användare. Vi har i alla fall en lite tystare framtid framför oss.

Flash-annonser pausas

Google kommer att göra ytterligare en stor förändring inom kort. Denna förändring är också tänkt att förbättra prestanda i Chrome genom att pausa all flashbaserad reklam. Detta betyder att alla flashannonser kommer att visas i fortsättningen men att de inte kommer att kunna spela eller animeras som de gjort tidigare. Annonsörers enda alternativ för att få en fullt fungerande annons är att konvertera annonsen till HTML 5. Förändringen som börjar 1 september kommer troligen tvinga branschen till att genomföra stora förändringar när det gäller leverans av annonser som förhoppningsvis kan gynna användare genom bland annat längre batteritider på mobila enheter.

Källa: Google+, Google+ (2)

Läs mer:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
metalmumin Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
metalmumin
Gäst
metalmumin

Vad bra! Så slipper man SVT Play:s jävla autouppspelning överallt.