Google har inte fått rätt med alla detaljer kring sitt mobila operativsystemet Chrome OS, men även om det nu bekräftas att vi inte får någon konsumentlansering av Chrome OS-produkter i år har inte Google kastat in handduken helt. Man väntas fortfarande stå fast vid att lansera en egen Chrome OS laptop innan årsskiftet.

Acer har bekräftat att konsumentlanseringen av Chrome OS inte kommer at ske förrän i början på nästa år. Men enligt envisa rykten har inte Google gett upp för 2010 utan kommer göra sin egen förhandslansering i nästa månad. Googles egen Chrome OS dator sägs bli en liknande lansering som Google Nexus One, den smartphone tillverkaren sålde under eget tak för att få fart på Android-utvecklingen.

Chrome OS må vara i behov av lite finslipning innan man sätter systemet i händerna på vanliga konsumenter. Men om uppgifterna stämmer vill Google ge utvecklare och entusiaster en chans att få tag på fungerande Chrome OS-datorer redan i år. Enligt uppgifter ska datorn eventuellt byggas kring Intels Pine Trail plattform – tidigare rykten har talat om ARM – men klart ska vara att datorn tillverkas av taiwanesiska Inventec och att man väntas skeppa runt 75 000 enheter.

Även om Google Nexus One inte såldes i särskilt hög volym blev det mycket riktigt en vitamininjektion för Android-marknaden och en riktigt bra produkt. Något vi hoppas Google kan följa upp med Chrome OS.

Källa: Engadget

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Jacob Hugosson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Jacob Hugosson
Medlem

Någon med lite mer insikt om vad Chrome OS faktiskt är? Är inte det ett operativsystem mer inriktat mot ”molnet” där jag inte behöver installera något utan allt finns på webben för mig att använda?

Medlem
WIRN

[quote name=”smartidiot89″]Någon med lite mer insikt om vad Chrome OS faktiskt är? Är inte det ett operativsystem mer inriktat mot ”molnet” där jag inte behöver installera något utan allt finns på webben för mig att använda?[/quote]

Kolla här: http://www.youtube.com/watch?v=ANMrzw7JFzA&feature=player_embedded