Google släppte så sent som i slutet av februari en betaversion av den nya webbläsaren Chrome 10. Nu ett par veckor senare kommer den skarpa versionen av webbläsaren som lovar en markant ökning i JavasScript-prestanda, GPU-accelererad uppspelning av video samt ett nytt gränssnitt för inställningar i webbläsaren.

Chrome 10 ska som vi tidigare avslöjat ge 66% högre prestanda i Googles V8 prestandatest, som testar webbläsarens JavaScript-hantering. Detta ska ge en snabbare webbläsare överlag, samtidigt som prestandan i webbapplikationer ska vara förbättrad.

Google har även sett över användargränssnittet i sin webbläsare där man numera ändrar inställningar under en flik i webbläsaren istället för ett separat fönster. Man lägger även till en sökruta för att användare snabbt ska hitta de inställningar man vill ändra. Man kan även ta sig direkt in i inställningsfliken genom att skriva in en direktlänk i adressfältet på webbläsaren.

Chrome 10 ser även till att synkronisera dina lösenord mellan olika datorer – om så önskas – även bokmärken, tillägg och hemsidor kan synkroniseras och knyts helt enkelt till ditt Google-konto.

Sist men inte minst har Google gjort en sandbox-integrering av Adobe Flash Player. Detta betyder att flashspelaren arbetar oberoende från andra flikar eller själva webbläsaren och kan uppdateras autoamtiskt och ska vid en eventuell krasch inte påverka webbläsarens övriga funktion.

Google Chrome 10 finns att hitta på Googles hemsida eller uppdateras genom din nuvarande Chrome-version.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid