Cherry är redan världens kanske mest kända tillverkare av mekaniska tangentbordsbrytare, och nu avtäcker den tyska aktören en ny brytartyp för användning i konsumenttangentbord. Nya Cherry MX RGB Nature White blir en RGB-belyst släkting till de populära brytarna MX Red och MX Black.

Cherrys senaste brytare, MX RGB Nature White, är trots sitt lite vilseledande namn inte en vidareutveckling av den äldre MX White-brytaren. Den ”gamla” MX White-brytaren är nämligen taktil, och ger en klickande känsla när den aktiveras – nya MX RGB Nature White är istället linjär. Det innebär att motståndet ökar tillsammans med nedtryckningen, men utan en taktil respons. Exempel på andra taktila brytare är MX Blue och MX Brown, och exempel på andra linjära brytare är MX Black och MX Red.

Lättare än svarta – trögare än röda

MX Nature White får en aktiveringspunkt vid ett motstånd på 55 gram, vilket innebär att den kommer kännas lite ”trögare” än MX Red, men lättare än MX Black. Det kan göra den till ett lockande alternativ för PC-spelare, som ett alternativ till den populära och taktila MX Brown.

Brytaren använder genomskinlig plast för att ljuset från den inbyggda lysdioderna ska skina igenom så jämnt som möjligt, och som en RGB-brytare har den stöd för upp till 16,7 miljoner färger.

Taiwanesiska Ducky blir en av de första tillverkarna som implementerar MX RGB Nature White då den nya brytaren kommer börja användas i en version av tangentbordet Shine-5. Det är dock oklart exakt när de nya brytarna kommer dyka upp på butikshyllorna, men vår gissning är att de första modellerna dyker upp lagom till julhandeln.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Missa inte våra Bonanza-artiklar med Tangentbordet i fokus!

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
MorkulLoppanH Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
LoppanH
Medlem
LoppanH

Mellan röd och svart och linjär ja det tror jag på.

Morkul
Medlem
Morkul

Qpad MK-85 alternativt Mk-90 med dessa brytare skulle vara intressant.