Den populära tangenttillverkaren Cherry introducerar en ny familj av MX-brytare för den som inte vill störa grannen. De nya tangenterna kallas Cherry MX Silent och sägs erbjuda samma känsla som tidigare brytare men vara betydligt tystare än föregångarna. Till en början kommer dock bara en tangentbordstillverkare ha tillgång till brytarna.

Mekaniska tangentbord har många fördelar framför många andra typer av tangentbord. De kan dock låta en hel del och därför vara irriterande för personer som befinner sig i närheten. För att råda bot på detta problem introducerar i dag det tyska företaget Cherry nya varianter av de populära MX-brytarna. Cherry MX Silent sägs erbjuda samma känsla som de traditionella MX-brytarna men vara betydligt tystare.

Det är lite oklart exkat hur Cherry lyckats göra sina nya brytare tystare än föregångarna och företaget har inte specificerat exakt hur tysta de är. Ska vi lita på Cherry så är de nya brytarna svåra att höra över huvud taget, trots att de behåller de traditionella MX-brytarnas övriga egenskaper.

Cherry_MX_Silent_svart

Corsair har exklusivitet i ett halvår

Cherry planerar till en början att introducera MX Black- och MX Red-varianter av de nya Silent-brytarna. De båda typerna kommer att erbjudas med eller utan RGB-belysning och återsäljas av endast en tangentbordstillverkare. Under Silent-brytarnas första sex månader på marknaden kommer Corsair vara den enda tangentsbordstillverkaren på marknaden som använder dem i sina tangentbord. Företaget kommer bland annat lansera Strafe RGB Silent som marknadens första tangentbord med MX Silent-brytare. Enligt Corsair är just denna modell 30 procent tystare är konkurrerande mekaniska tangentbord och kommer att nå butiker i oktober och säljas för 160 dollar, 10 dollar mer än den vanliga MX-versionen.

Corsair_Silent

Källa: Hexus, Corsair

Läs mer:

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
minixEn annan Korven Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
En annan Korven
Gäst
En annan Korven

Som jag har väntat på detta. Wow! 😀

minix
Gäst
minix

jävla överprier som vanligt..