Komponenttillverkaren Chaintech har nyligen lanserat ett helt nytt koncept för SFF-marknaden med deras produktlinje IMO-Desk.
IMO-Desk (Internet Multimedia Office-Desk) är en ny variant av de populära SFF-system som fullkomligen flödar ut på PC-marknaden för tillfället. Vi har på NordicHardware recenserat ett flertal SFF-system de senaste månaderna och har inriktat oss på de ”ursprungliga” kubdesignen som är den absolut populäraste modellen för tillfället.


Vi har dock sett prov på flera olika lösningar den senaste tiden och Chaintech står nu näst på tur. Deras IMO-Desk serie använder sig av ett ”chassi” som mer eller mindre är identiskt med de som används för bärbara datorer, laptops, notebooks osv.
Det innebär att man förutom integrerad LCD-monitor får en mycket kompakt och lättförflyttad dator. Eftersom IMO-Desk även använder sig av vanliga ”desktopkomponenter” när man väljer processor, hårddisk och minne kan man även hålla priserna på en relativt bra nivå.


Systemet använder inget batteri och är således inte en mobil dator i den bemärkelse att man kan använda den överallt.
På Xbit-Labs-com har man tittat närmare på Chaintechs första modell i IMO-Desk serien, IMO-Desk I651U, för att se hur det nya konceptet fungerar.


Personligen har jag lite svårt att se detta som ett vinnande koncept med tanke på en i mina ögon opassande design och undermåliga grafikprestanda. Men det är kul att SFF-marknaden fortfarande utvecklas för fullt och tillverkarna hittar nya vägar för att nå nya delar av marknaden.


Ni kan läsa mer om Chaintechs udda SFF-system på Xbit-Labs.com.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid