SSD:er är fortfarande dyra och utom räckhåll för många konsumenter och även entusiasten där plånbokens kapacitet är begränsad. Diverse lösningar för cache-lagring har på senare tiden blivit aktuella för denna typen av användare, och även Corsair hoppas nu på tåget.

Med lanseringen av Intels styrkrets Z68 introducerades Smart Response Technology. Tekniken gick ut på att kombinera en stor hårddisk med en liten SSD för att på så vis få ett prestandalyft, då tekniken automatiskt läste av vilka program och filer som lästes mest för att spara dem på SSD:n. På så vis kan man efter en tids användning få ut SSD-prestanda ur en fullstor hårddisk istället för att behöva begränsa sig till en liten SSD, eller så slipper man helt enkelt hålla reda på om man ska spara eller installera någonting på en SSD eller hårddisk.

Corsair Accelerator utrustas med kontrollerkretsen SandForce SF-1200, vilket är av en äldre generation. Anledningen för detta är av kostnadsskäl, men även för att skillnaden på SATA 3.0 Gbps och 6.0 Gbps borde vara relativt marginell. Corsair säger även att deras lösning ska vara enkel då man kopplar in SSD-enheten i datorn, installerar mjukvaran så är det klart. En ominstallation av Windows är alltså inte nödvändig, och tekniken baseras på NVELO Dataplex precis som OCZ Synapse.

Corsair Accelerator ska finnas tillgänglig i 30 GB, 45 GB och 60 GB och priset för instegsmodellen ska ligga på runt 70 dollar, alltså 600 – 700 kr i Sverige. Vi kunde inte få ett exakt lanseringsdatum för Accelerator men Corsair representant gissade på att den skulle anlända i slutet av februari/början av mars på den svenska marknaden.


Relaterade nyheter:

Annons

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Viking1962TempelEliXyRJacob Hugosson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
EliXyR
Medlem
EliXyR

[quote]SSD:er är fortfarande dyra och utom räckhåll för många konsumenter och även entusiasten där plånbokens kapacitet är begränsad[/quote]

Mjaa.. har inte äns råd o köpa en HDD idag så 😀

EliXyR
Medlem
EliXyR

Hahahhaha, lägger hällre pengs på kraffs än dyra diskar om vi säger så då 😛

Tempel
Medlem
Tempel

Är priset mellan 6 & 7 hundra för minstingen så är det alldeles för dyrt. 120G riktig ssd börjar ju krypa ner mot tusenlappen och 120G-diskar har ju varit nere på 3-siffrigt när det varit rea.

Dom får lägga sig på 10kr/G för att det skall vara värt.

Tord Nilsson
Medlem
Tord Nilsson

En orsak att jag inte skaffat en SSD är Priset vs antal GB man får, annars hade jag nog skaffat en även jag