Small preview image

En av de tillverkare som fått stöd från AMD för att utveckla specialversioner av Radeon HD 5970 är XFX. Grafikkortstillverkaren hade i sin välbevakade monter på CeBIT en första prototyp av sin tolkning av kortet där man till skillnad från bland annat ASUS och Sapphire inte bara utrustat kortet med 4GB RAM och högre klockfrekvenser utan även tryckt in hela sex stycken mini-DisplayPort-utgångar. 



På detta sätt har man gjort sig beredd på att kortets prestanda även ska få komma till riktig användning. Det kort man visade upp på CeBIT var dock prytt med en vanlig referenskylare från AMD. Exakt vilka förändringar man skulle komma att göra på denna fronten innan lanseringsdagen var ännu oklart men vi kunde vänta oss en skräddarsydd lösning innan kortet finns på butikshyllorna.



XFX Radeon HD 5970 4GB Eyefinity6 tillsammans med tillverkarens montervaktare.


Inga klockfrekvenser eller priser var fullt spikade, men de 1000 USD som vi tidigare fått höra lät inte helt fel enligt Cy Brown som basar för XFX säljavdelning.


Det verkar som att tillverkarna valt lite olika vägar med sina Radeon HD 5970 4GB kort vilket vi bara ser som positivt. Vilken modell som drar mest intresse vid lanseringen återstår att se.




Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid