Small preview image

Under CeBIT förra veckan passade vi på att titta in hos minnestillverkaren A-DATA. Vi har tidigare rapporterat att A-DATA skulle visa upp sina nya SSD diskar på Cebit och det kunde vi även få bekräftat. Det handlar om en ny toppmodell som heter S599 och kommer i storlekarna 100GB, 200GB och 400GB. Det intressanta med de nya diskarna är att de drivs av Sandforce SF-1200 kontrollern och har en specificerad läs och skrivhastighet på mäktiga 280 resp 270MB per sekund. Enheterna även inbyggt stöd för TRIM och ECC.Imponerande siffror men tyvärr kommer det med en lika imponerande pirislapp på runt 500 USD. Med tanke på vilken läs och skrivhastighet som är satt så är disken begränsad av SATA2 anslutningen på 300MB/sek, något vi ser hos flera av de nya SandForce-baserade enheterna på marknaden. A-DATA hintar dock att en ny disk med SATA 6Gbps (600MB/s) är på gång till andra halvan av året.SandForce-baserade S599 väntas till april månad


A-DATA avslöjar också att de har andra minnebaserade lagringsenheter på gång. Bland annat visar de upp en ny hybrid-enhet vid namn N002. Det är en SSD-enhet på 246GB med Indinix kontroller med en läs hastighet på 200MB/sek och skrivhastighet på 170 MB/sek. Det intressanta med den här disken är att den har en vanlig SATA2 anslutning, men samtidigt också en USB3, vilket gör att disken kan användas både som en intern enhet och en extern. N002 kommer att finnas ute på marknaden i Europa i slutet av mars. Priset är ännu inte fastsatt.
Även här ser vi att det ä en snabb disk som A-DATA har byggt. CrystalDisk resultatet på den här bilden är dock från N002 över USB3.0. Detta är väldigt bra resultat om man jämför med våra egna tester av USB 3.0 som inte kommit i närheten av dessa hastigheter.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid