CD Projekt RED gick nyligen ut med att företaget har utsatts för en cyberattack där den eller de skyldiga hävdar sig ha kommit åt källkoden för speltitlarna Cyberpunk 2077, The Witcher 3 och Gwent.

Spelutvecklaren CD Projekt RED har nyligen tagit till Twitter för att gå ut med att företaget utsatts för en cyberattack där flera av deras interna system kommits åt av obehöriga. Förövaren/förövarna ska ha tagit sig in på företagets interna nätverk, samlat in data och lämnat ett lösenbrev till spelutvecklaren.

I lösenbrevet nämns det att den skyldiga parten kommit över källkod för speltitlarna The Witcher 3, Gwent, Cyberpunk 2077 samt en version av The Witcher 3 som inte har lanserats. Även dokument relaterade till företagets bokföring, administration och mer påstås ha tagits som gisslan.

Inkräktarna fortsätter med att säga hur de tänker släppa all information de kommit över om företaget inte tar kontakt med förövarna inom 48 timmar och går med på en uppgörelse. CD Projekt RED nämner dock i sitt Twitter-inlägg att något slags avtal inte kommer att slutas och att polis har kontaktats.

Företaget har även startat en intern utredning för att kunna uppskatta exakt vad för information som kan ha kommit åts av förövarna. Spelutvecklaren är dock relativt säker på att ingen information som kan kopplas till deras kunder eller de som spelar någon av deras speltitlar har läckt ut.

Exakt hur allvarligt intrånget faktiskt är återstår att se. I skrivande stund kan vi inte göra mycket annat än att vänta.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid