Small preview image

AMD har nu släppt sin nionde Catalyst-drivrutin för året och Catalyst 8.9 har en del nyheter att bjuda på och bland annat ser vi stöd för 1080p 50Hz lägen i Radeon HD 4000/3000/2000/X1000-serierna. AMD har även gjort det möjligt att använda deras överklockningsfunktion Overdrive i Quad CrossFireX konfigurationer. Det är helt enkelt möjligt att överklocka alla fya grafikkretsarna och dess minne individuellt antingen automatiskt eller med manuella inställningar.Intressant är också att AMD lagt in det första stödet för OpenGL 3.0 som är den senaste versionen av OpenGL APIn som släpptes i början på augusti. För att ge fullt stöd för OpenGL 3.0 krävs grafikkort med stöd för DirectX 10 så inte alla Radeon-kort har fullt stöd för APIn. DirectX och D3D har för övrigt tagit över allt mer på spelmarknaden så det ska bli intressant att se vad lanseringen av OpenGL 3.0 kan betyda.


Man har även fixat en hel del buggar och här nedan är en detaljerad lista över några av spelen  • Company of Heroes: Setting the in-game options to maximum levels no longer results in the game exiting to the desktop after the game has completed loading.

  • DiRT: Setting shadows to ultra quadCF no longer results in a performance drop being noticed.

  • Assassins Creed: Brightness and saturation distortion is no longer observed during game play with ForceAA enabled.

  • Grid: Enabling CrossFire and starting a new game no longer results in flickering bands being noticed across the display device.

  • Jericho: Corruption is no longer noticed when AA is enabled and the in-game option Advanced Smoothing is enabled.

  • Age of Conan: Playing the game for a short period of time no longer results in flickering corruption being noticed.

Läs mer om Catalyst 8.9 och ladda ner de nya drivrutinerna från AMDs hemsida.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid