Caterpillar har alltid haft en förkärlek till stryktåliga produkter. Från anläggningsmaskiner till bulldozers i olika former. Med Cat Phones har man även ett utbud av smartphones som ser ut att tåla det mesta, en produktfamilj som uppdateras inom kort.

Cat Phones kommer att finnas på plats under Mobile World Congress 2013 och där kommer företaget bland annat prata om sin växande satsning på den nordiska marknaden. Med sina minst sagt stryktåliga Android-telefoner hoppas företaget slå sig in på en ny marknad i Norden där även smartphones ska kunna användas i mer eller mindre alla miljöer.

Cat Phones har idag två modeller på marknaden kallade B10 och B25 som med förhållandevis föråldrad hårdvara och inte minst mjukvara får ses som mest intressanta för sin stryktålighet. De ska klara av kraftiga stötar, sänkas i vatten eller för den delen frysas eller kastas i en rullande cementblandare.

Ny Cat Phone med senaste versionen av Android

Under MWC2013 kommer Cat Phones däremot att lansera en ny stryktålig Android-telefon och även om företaget är tystlåtna om sitt nya alster kan vi bekräfta att det ska bli en Android-mobil med den senaste versionen av Googles operativsystemet. Vi kommer hålla ögonen öppna under mässan och se om vi får en närmare titt på den stryktåliga luren och samtidigt höra mer om Cat Phones satsning på den nordiska marknaden.

 


Subscribe
Notifiera vid
4 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
this
this
11 Årtal sedan

Tvivlar på att de kommer att köra den allra senaste versionen som kom nyligen dvs. 4.2.2. Men 4.1.2 eller möjligtvis 4.2.1.

Zelog
Zelog
11 Årtal sedan

Tror B10 är den nya Androidluren.

Peter Blom
11 Årtal sedan

Att det inte är det allra senaste gör nog inte så mkt. Det är andra funktioner som jag håller betydligt högre på en lur med det här användingsområdet. Har sneglat en hel del på likande lurar själv. När man jobbar i verkstad, eller med maskiner ute på fält, bygger etc är det i första hand bra samtalskvalitet, bra skärm i utemiljö, stryktålig, ett par robusta knappar (som man gärna kommer åt med handskar på) och en hyffsad kamera för dokumentation jag skulle prioritera. Med en hyffsad smartphone i botten för lite användbara appar etc. Gillar ju min S3, men den… Läs hela »