Mobiltelefonmarknaden växer fortfarande så det knakar och även om vi får se en hel del trevliga modeller även i Sverige är det i asien och Japan de riktiga pärlorna dyker upp.
Senaste tillskottet på den Japanska mobilmarknaden kommer från Casio som lanserat sin mobiltelefon Casio W21CA. Den är bland annat utrustad med en 2 Megapixel digitalkamera, stereoljud m.m.
Men det som verkligen är iögonfallande, bokstavligt talat, är TFT-displayen. Displayen ligger på 2.6″ och har en upplösning på hela 240×400 pixlar, mycket imponerande för en mobiltelefon med andra ord.


Displayen är vad Casio kallar av ”Wide View Style” och ska vara optimerad för bland annat webbsurfning tack vara sitt format och relativt höga upplösning. 
Telefonen är av vikmodell men displayen är även roterbar så den kan agera både extern och intern display. Det förstnämnda är dock kanske inte att rekommendera när man har telefonen i fickan, det är förmodligen relativt lätt att repa denna massiva display.Det går att hitta mer information om denna trevliga skapelse på Casios japanska hemsida. Och det är ju alltid trevligt att se vad man missar som svensk.
För er som inte är så kunniga inom det japanska språket kan vi rekommendera att man använder en översättare som gör det något mer begripligt.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid