Datorns tid som endast en grå låda på skrivbordet är sedan länge förbi, och idag kommer datorer i alla tänkbara utformningar. Zotac har försökt tänka utanför lådan med Zbox Sphere OI520, en ny kompakt barebone vars chassi har ett unikt klotformat format.

Ifall varken lådor eller cylindrar faller en i smaken som utformning på datorchassin så kanske Zotac Zbox Sphere kan vara värd att kika närmare på. Det rör sig om en barebone vars hjärta är en Intel Core i5-4200U-processor, med två kärnor, 3 megabyte L3-cache och grafikkretsen Intel HD4400 – levererat i ett klot.

zbox_sphere_2 zbox_sphere_3

I och med att det är en barebone så ligger fortfarande mycket fokus på uppgraderingsmöjligheter, och såvida du inte köper Plus-varianten som kommer färdigkonfigurerad så får du själv bestycka datorn med minne och lagring. Det finns plats för en hårddisk eller SSD i 2,5-tumsformat samt ytterligare en SSD i mSATA-format, samt dubbla DDR3-mminnesplatser i SO-DIMM-format. Plus-varianten levereras med 4 gigabyte internminne och 500 gigabyte hårddisk.

Detta har Zotac rundat av med inbyggt trådlöst nätverk med 802.11ac och bluetooth 4.0, utgångar för både HDMI och Displayport, fyra USB 3.0, två USB 2.0, anslutningar för hörlurar och mikrofon, ethernet och 4-i-ett-minneskortläsare.

Zbox Sphere OI520 bör rulla ut i butik inom kort, men svenska priser är fortfarande något oklara.

Via: Techpowerup


Relaterade artiklar

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
hymerRK Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
RK
Gäst
RK

Nexus Q någon? Denna är betydligt kraftfullare förstås, men de ser väldigt, väldigt lika ut.

hymer
Medlem
hymer

Skulle gärna sett denna med en AMD APU.