Minnestillverkaren Corsair har fler strängar på sin lyra än bara minnesmoduler och en av de mest välspända det senaste året är satsningen på datorchassi. Företagets Obsidian-serie har tagits väl emot av konsumenter och nu har Corsair släppt en ny minsting i familjen, miditower chassit Corsair Obsidian 650D.

Corsair Obsidian 650D må vara minst i familjen men är för den delen fortfarande ett ganska rymligt chassi. Måtten mäter vi till 546mm (L) x 229mm (B) x 521mm (H) medan den klassiska Obsidian-designen kvarstår. En stålstruktur piffas upp med en svart frontpanel i borstad aluminium och i fronten hittar vi utrymme för 4 st. 5,25-tums enheter i ganska stilren inramning. I främre delen av takpanelen hittar vi en IO-panel med 4 st. USB 2.0 portar samt en ensam USB 3.0 port. Men även en 4-kanals fläktkontroller, firewire-port och ingångar för hörlurar och mikrofon.

650d_a

Innanför sitt svarta yttre hittar vi mer svart metall och åtta stycken expansionsplatser. Antalet 3,5-tums hårddisk-platser räknas till 6 st. och dessa har även fäste för 2,5-tums enheter som exempelvis en SSD.

Kylningen sköts genom 2 stycken stora 200mm fläktar samt en ensam 120mm fläkt. I taket finns även plats för en 2x120mm radiator medan man gjort hål i moderkortsplåten för installation av CPU-kylare. Corsair poängterar att chassit trots sin miditowerdesign har tillräckligt med utrymme för att klämma in marknadens största grafikkort. Samtidigt som kabeldragningen ska bli lättare med gott om utrymme bakom moderkortspanelen.

Corsair Obsidian 650D ska finnas i butiker under april månad och prislappen ligger då på runt 1 500 kronor inklusive moms.

För den som inte orkar vänta till april och istället vill satsa på storebror Obsidian 800D finns detta chassi med i förstapriserna i årets svenska mästerskap i datorprestanda och överklockning, tillsammans med en massa andra godsaker.

650d_d

650d_h

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Mean MachineMoffer Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Moffer
Medlem
Moffer

Gud vad fult! Jag äger Corsair Obsidian 800D sen februari 2010 och jag måste säga att jag länge velat se en midtower version. Men detta såg inte något vidare ut. För det första, varför kunde de inte ha valt att ha ventilationshål för framfläkten på sidorna? Skulle se mycket snyggare ut, dessutom så borde de valt att ha fönstret på insidan av sidopanelen och inte valt att ha sidopanels öppnarna på sidopanelen. Varför kunde de inte hålla sig till en knapp på baksidan som på 800D?

Mean Machine
Gäst
Mean Machine

Hmh, det här hade fungerat fint med min nyfunna kärlek för svart borstat aluminium. Inget större fan av 800D, då det är giganormöst, men det här verkar ju vara i lite vettigare storleksklass.

Måste nästan erkänna att jag börjar gilla Corsair efter att ha varit ganska likgiltig under ganska så länge.