artikelbild

Corsair fortsätter etablera sig på chassimarknaden med sina chassin ur Obsidian-, Carbide-, och Graphite-serierna, och näst ut är ett nytt miditowerchassi ur sistnämnda kategorin. Graphite 230T är ett enkelt chassi för gamers som kommer i tre färger och ett pris under tusenlappen.

Efter att ha fräschat upp leden i såväl budgetinriktade Carbide-serien som entusiastserien Obsidian vänder sig nu Corsair mot sin Graphite-serie, som hittills främst representerats av mellanklassmodellen 600T. Nu utökar de serien med lillebror 230T, tänkt att locka med en lägre prislapp.

Chassit mäter in på 505 x 210 x 440 millimeter och är tillverkat i stål med detaljer och frontpanel i plast. Chassisidan är utrustad med ett avlångt fönster, men modellen kommer även finnas utan fönster. Frontpanelen är traditionellt bestyckad med två USB 3.0-portar samt ljudportar för hörlurar och mikrofon ovanför de tre externt åtkomliga 5,25-tumsplatserna.

inside

På insidan rymmer chassit moderkort upp till ATX-formfaktor samt 7 expansionsplatser där man kan installera exempelvis grafikkort upp till 320 millimeter i längd. Det finns även plats för ett bottenmonterat ATX-nätaggregat med 200 millimeter i längd. För lagring finns det fyra 3,5-tumsplatser och lika många 2,5-tumsplatser, där enheter kan monteras verktygsfritt.

Kylning finns i form av två 120-millimetersfläktar i fronten, varav de två som levereras med chassit är bestyckade med lysdioder, samt ytterligare en 120-millimetersfläkt i chassits bakre del. Utöver dessa kan man lägga till ytterligare två 120- eller 140-millimetersfläktar i taket samt ytterligare en i botten.

frontside

Graphite 230T finns i tre färger, svart, grått och orange, med och utan fönster, samt med olika färger på lysdioderna, och finns redan att beställa i butik. Prislappen ligger på 79,99 dollar, eller i Sverige omkring 700 kronor inklusive moms.


Relaterade artiklar

DELA

Leave a Reply

Var först med att kommentera!

Notifiera vid
avatar
wpDiscuz