En av Intels kommande entusiastprocessorer baserad på arkitekturen Cascade Lake-X har nu hittats i databasen till SiSoftware’s program Sandra tillsammans med den första nypan specifikationer för processormodellen.

Intel förväntas lansera nästa generations entusiastprocessorer som ska ta över stafettpinnen från nuvarande Skylake-X Refresh framåt slutet av 2019. Dessa kommande processorer går under namnet Cascade Lake-X och nyttjar plattformen kallad Glacier Falls som tar över efter Basin Falls och X299.

Nu har vad som misstänks vara ett ingenjörsexemplar av en av dessa processormodeller hittats i databasen för SiSoftware’s program Sandra. Trots att processorenheten listats med namnet ”Genuine Intel(R) CPU 0000%” framgår det via databasen att det mycket väl är Glacier Falls som är den plattform processorn använts med.

Den listade processorn kommer utrustad med tio processorkärnor och 20 trådar. Detta tillsammans med en klockfrekvens på 4,0 gigahertz (GHz) och en turbofrekvens på 4,6 GHz. Huruvida det rör sig om turbofrekvensen för samtliga processorkärnor samtidigt eller en ensam kärna framgår inte. Värt att ha i åtanke är även att klockfrekvenser hos ingenjörsexemplar generellt inte brukar vara helt spikade och kan komma att ha ändrats när det väl blir dags för lansering.

Utöver klockfrekvenser listas processorn även komma utrustad med 10 megabyte (MB) L2 cache, 1 MB för varje kärna. Detta tillsammans med 19,25 MB L3 cache. De specifikationer som databasen listat pekar mot att just detta ingenjörsexemplar kan vara för en modell tänkt att ersätta nuvarande Core i9-9900X. Cascade Lake-X förväntas kunna erbjuda högre klockfrekvenser än dagens processorer, något som framgår i databasen om ingenjörsexemplaret ska jämföras med Core i9-9900X vars standardfrekvens ligger på 3,5 GHz och turbofrekvens på 4,2 GHz.

Som vanligt med läckor och obekräftad information är det värt att ta databasens siffror med en nypa salt. Ingenjörsexemplar är som tidigare nämnt inte färdigställda produkter och specifikationer som klockfrekvenser kan komma att skilja sig avsevärt mellan ingenjörsexemplar och färdigställda produkter.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid