Den årliga fajten mellan spelserierna Battlefield och Call of Duty ser ut att nå episka proportioner under hösten. Nu har Activision släppt detaljer om sitt trumfkort i Modern Warfare 3, den senaste installationen i Call of Duty serien. Call of Duty: Elite är det närmaste vi kommer ett socialt nätverk inom onlinespel, något som ska föra samman spelare i olika Call of Duty-titlar.

Call of Duty: Elite kan bli ett av Activisions viktigaste vapen mot i kampen med Battlefield-serien som under flera år setts som det bästa multiplayer-spelet. Något man hoppas ändra på den 8 november när man skeppar Call of Duty: Modern Warfare 3 samt den nya onlinetjänsten Elite.

Elite är en plattform för att knyta samman spelarna i Call of Duty på fler sätt än bara de aktiva multiplayer-kartorna. Spelare kan koppla sina Facebook-konton till tjänsten och man kommer kunna starta egna grupper som ska vara ganska lika ”like-sidorna” på Facebook och kan egentligen handla om allting.

Man ska även kunna gå med i olika klaner och även om Activision inte avslöjat särskilt mycket om detta ännu låter det som något vi skulle kunna likna vid guilder i exempelvis World of Warcraft, men detta är bara spekulationer.

Andra nyheter är att skapa sig en karriär med statistik eller spela mot vänner eller i organiserade turneringar med priser. Man ska även kunna övervaka sin framfart i spelet med en mängd personlig statestik för att se hur man klarar sig i olika banor, med olika vapen med mera.

Call of Duty: Elite ska knyta samman spelarna i Activisions spelserie med start i Black Ops och framåt. Vi rekommenderar er att ta en titt på den underhållande introduktionsvideon som nu publicerats.

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
GolgorRogerpontare Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Rogerpontare
Medlem
Rogerpontare

Vill inte riktigt likna detta med Steam, då Steam är bra medans detta känns mer som en spellauncher som de tar ytterligare betalt för. Va sägs som att lägga mer krut på själva spelet istället för sånt här?

Golgor
Medlem
Golgor

[quote name=”Rogerpontare”]Vill inte riktigt likna detta med Steam, då Steam är bra medans detta känns mer som en spellauncher som de tar ytterligare betalt för. Va sägs som att lägga mer krut på själva spelet istället för sånt här?[/quote]
Jag håller inte med dig där, jag tycker detta verkar hur bra som helst. Utöver lite extra utvecklingskostnader och var väl tjänsten gratis? Det är ju något sänt här man önskade fanns i alla spel!