Activision har inte helt oväntat slagit nya försäljningsrekord med sin senaste titel i spelserien Call of Duty. Utvecklaren Treyarch som ligger bakom Call of Duty: Black Ops har tydligen gjort det mesta rätt då Black Ops på ynka fem dagar dragit in en försäljning på över 650 miljoner dollar, en betydande ökning från de 550 miljoner Modern Warfare 2 drog in.

Call of Duty: Black Ops lanserades den 9 november och då för tre av marknades största spelplattformar i ett svep. Med försäljning för PC, Xbox 360 och PlayStation 3 inräknat är det ingen överraskning att man visar imponerande siffror. Positivt är också att antalet spelare som redan tagit sig igenom hela kampanjen är betydligt fler än vanligt.

Enligt Microosft ska 59 miljoner spelare tagit sig igenom kampanjen på Xbox Live, betydligt fler än de 26 miljoner som var det föregående rekordet. Activision och Blizzard befäster tydligt sina positioner som de stora spelpubliceringshusen på marknaden och även utvecklaren Treyarch har fått kliva fram ur skuggan på Infinity Ward som för övrigt låg bakom fjolårets succé Modern Warfare 2.

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
=TWP=WOLFAnton Karmehed Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Kaleid

Skriptad säljer

TWP-WOLF
Medlem
TWP-WOLF

Jag förbokade spelet på ”min lilla butik” (DiscShop) där jag köper i stort sett alla mina spel. Men tyvärr blev glädjen kort efter att bara ha spela ett litet tag, för det som gjorde mig oerhört besviken och irriterad var dessa buggar och frysningar som jag fick uppleva. Jag trodde inte att jag skulle behöva uppleva det samma som jag gjorde med Bad Company 2 med tanke på dom som står bakom Call of Duty Black Ops. Så nu har jag lagt Call of Duty Black Ops på hyllan tills dess att dom kommer ut med första uppdateringen (patchen), därefter… Läs hela »