Call of Duty: Black Ops 3 kommer att anlända på butikshyllorna den 3 november och det actionfyllda spelet ska enligt utvecklarna Treyarch vara redo att dra full nytta även av rejält kraftfulla speldatorer. Under Gamescom gav spelstudion en detaljerad redogörelse av spelets PC-optimeringar med bland annat split-screen stöd, optimeringar för SLI och Crossfire samt 4K-upplösning.

Treyarch har fått ansvaret att utveckla den senaste titeln i Activisions omåttligt populära spelserie Call of Duty. Black Ops 3 kommer som bekant att bygga på en rejält uppgraderad version av den grafikmotor som introducerades med Black Ops 2 under 2012 men spelstudion Treyarch lovar att Black Ops 3 blir allt annat än en försmädlig konsolport för PC-spelare.

Redan under fjolåret förklarade Treyarchchefen Mark Lamia att spelet skulle bara optimerat för både mellan- och budgetklassade datorer samtidigt som det skulle leverera riktigt kraftfulla effekter i 4K-upplösning på kraftfullare datorer. Under Gamescom levererade Treyarch så en mer detaljerad plan för PC-versionen av Black Ops 3 och det med flera mycket positiva och lovande punkter.

  • 100% Ranked Dedicated Servers
  • 2-Player Split Screen
  • Seamless Game Controller Support
  • Strong GPU scaling, SLI and Crossfire Optimizations, and 4K monitor support
  • FOV Slider
  • Framerate Cap Slider
  • Improved Text Chat features available in-game and also now in lobbies
  • Fantastic Steam Trading Cards
  • Treyarch Anti-Cheat (TAC)

Att spelet kommer stödja 4K-upplösning på 3 840 x 2 160 pixlar var väl knappast någon överraskning utan snarare ett förväntat krav. Att Treyarch redan går ut och lovar starkt stöd för flera grafikkort och optimeringar för SLI och Crossfire är däremot något vi verkligen ser som positivt. Även möjligheter för spelare att själva ändra inställningar för synfält och bilfrekvenslås.

Ett bättre stöd för handkontroller ska även matchas med stöd för delad skärm om två spelare vill spela samtidigt på samma dator och skärm. En mycket ovanlig funktion för en PC-titel som kanske trots allt kan bli användbar i dagens spelvärld där många kopplar in kraftfulla speldatorer till större TV-apparater och projektorer.

Call of Duty: Black Ops 3 kommer att lanseras den 3:e november för PC, Xbox One och Playstation 4, versioner för Xbox 360 samt Playstation 3 kommer att anlända senare.

Källa: Polygon

Läs mer

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid